2011. június 7., kedd

Nem félünk a sötétségtől

Az évad elején műsorra tűzött gyermekelőadások harmadik bemutatójához érkezett a marosvásárhelyi színház, ez alkalommal Bagossy László A sötétben látó tündér című darabját viszik színre. Patkó Éva rendező elmondta, eredetileg a szöveg monodráma volt, de amikor először kézbe vette, felismerte, hogy ebből többszereplős produkció lesz.

Több hónapos munka után született meg a szöveg, Réman Orsolya és Sánta Júlia, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem dramaturg szakos hallgatóinak közreműködésével. „Az előadásunk arról szól, hogy a sötétségtől nem feltétlenül kell félni” – mondta a rendező, aki számára újdonságot jelentette az, hogy a színészek között három gyerek is színpadra lép.

Balázs Éva színművész, akinek két unokája is szerepet kapott a darabban, arról beszélt, hogy ezzel az előadással talán sikerült feloldani a gyerekekben azt a félelmet, feszültséget, amit a sötétségben érzenek.

„Az egyik legszebb munka volt a pályafutásom alatt, egy ajándék, amit a nyugdíjazásom óta kaptam” – fogalmazott a sötétben látó tündért alakító színésznő.

Az előadással kapcsolatban a színház egy rajzpályázatot is hirdetett, Mit lát a sötétben látó tündér a sötétben témában. A mesepályázat beküldési határideje június 1-je. Újdonságnak számít az online-próbanapló, amelyet Sánta Júlia vezet a sotetbenlatotunder.blogspot.com címen, ahol a próbafolyamat minden mozzanata olvasható. „Próbanaplót úgyis írunk, ez most annyiban más, hogy bárki elolvashatja” – magyarázta a rendező, hozzátéve, hogy eddig több mint ezerötszázan látogatták az oldalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése