2011. június 7., kedd

Gyerekelőadással készül a Nemzeti

Újabb gyerekelőadással készül a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Pénteken 17 órától Bagossy László mesebeszédét, A sötétben látó tündért mutatják be az 5 és 3000 év közötti korosztálynak.




Ha néző nem is lesz 3000 éves, szereplő igen. A szöveg kerettörténetének középpontjában a 3000 éves Sötétben Látó Tündér áll, aki saját névadásának történetét mese-beszéli el kíváncsi hallgatóinak. Őt Balázs Éva játssza.

Ebből új, málnalekvárba-zárt-világszép-királykisasszonyt-megmentős mese nyílik, amelyet a még Pirinyó Minyónak csúfolt tündér édesanyjával közösen szövöget egy sötét, téli éjszakán. A kis tündér nem tud elaludni, mert fél a sötétben, ezért szelíden arra kéri Tündér mamácskáját, hogy 299 testvérkéje közül legyen szíves – végre – csak őt szeretni, és csak neki mesélni. Hogyan lesz Pirinyó Minyóból Sötétben Látó Tündér? Miként születnek a tündérek? Milyen képességeik vannak? Mivel foglalatoskodnak? Hogyan kapják nevüket? Félnek-e a sötétben? Kell-e egyáltalán félni? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoznak a színdarabban, amely igazi szórakozást ígér a csemetéknek. Interaktív játékokkal, kérdésekkel, válaszokkal próbálják bevonni a közönséget, és időnként még a nézőtér is sötétbe borul.

„Azt próbáljuk bemutatni, hogy a sötéttől nem kell mindig félni. A félelem mellett titok, mágia és varázslat is van a sötétségben. Igazából ebben a mesében a királyfi és a királykisasszony egymásra talál, és a sötét hozza össze őket, egy olyan dolog, amitől általában félni szoktunk” – mondja a rendező, Patkó Éva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése