2011. június 7., kedd

Gyereknap A sötétben látó tündérrel

Mit lát a sötétben a tündér? – tették fel a kérdést Bagossy László mesejátékának alkotói a gyerekeknek. Többeket megihletett A sötétben látó tündér című előadás, a született munkák kiállításra kerülnek gyereknapon, de nem maradnak előadás nélkül azok sem, akik még mindig nem tudják, mit lát a tündér a sötétben.

Gyereknapon gyerekeknek gyerek szereplőkkel is
Bagossy László mesebeszéde, A sötétben látó tündér több alkalommal kínált emlékezetes színházi élményt a legkisebb színházba járóknak, és ez nem lesz másként június elsején sem. A szöveg kerettörténetének középpontjában a 3000 éves Sötétben Látó Tündér áll, aki saját névadásának történetét mesebeszéli el kíváncsi hallgatóinak. Őt Balázs Éva játssza. A darab középpontjában a sötétség áll, illetve az, hogy miért nem kell félni a fény hiányától.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadása többeket megihletett, és a meghirdetett rajzpályázatra szép munkákkal jelentkeztek. Gyereknap alkalmából az előadás is megtekinthető, a beküldött rajzokat pedig kiállítják, ugyanakkor díjazzák is a legsikeresebb alkotókat.
Bagossy mesebeszédének gyermeknapi ünnepi előadása a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében június 1-jén, szerdán délelőtt 11 órától kezdődik, a rajzkiállítás az előcsarnokban előadás előtt és után is megtekinthető. A díjátadásra az előadást követően kerül sor negyed 1-től a Nagyterem színpadán, ahova várják azokat is, akik a korábbi előadáson nézték meg a mesejátékot, és részt vettek a rajzpályázaton.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése