2011. április 5., kedd

Díszletben és jelmezben

Tündér ma nagyon jókedvűen kelt, igyekezett örömét átadni a többieknek is. Kipróbáltunk több új kelléket, a befőttesüvegeket, amiben a lekvárok vannak, és Táltos kipróbálta a jelmezét. A műhelyben épp festették a dombocskát, ezért állványokkal próbáltunk a domb helyett.
Mára megérkezett a koreográfusunk is.  Több jelenetet finomítottunk vele, apró részleteket beszéltünk meg és dolgoztunk ki.
Délutánra már kész lett a dombocska, és elkészültek a jelmezek is. Teljes díszletben és jelmezekben próbálhattunk. Tündér hintóval érkezett, és ebben a hintóban öltözött át gyönyörű tündérruhájába. A sötétben a díszletezők összeszerelték a dombocskát, Tökmag királyfi azon át érkezett a kertbe királyfi jelmezében, nagy bánatosan. A kertben letépett egy málnalapit, s a vakond-lyukból előbújt a fekete jelmezes Vakond Bácsi.
A következő sötét alatt a dombra felépítettek egy kis házikót, abban lakik az Asszony. A domb oldalában pedig van egy barlang, onnan jött ki a haragos Törpe. Szegény nem tudott egyből kijönni, nem fért ki. Kell még gyakoroljon egy kicsit, hogy ügyesen ki tudjon mászni. De nem csak neki volt gondja a barlanggal, Táltos sem tudott bemászni csak hason csúszva.
A Fekete-tenger 77. szigetén megjelent az éléskamra, és abban a legmagasabb polcon a három üveg lekvár. Mire a királyfi és Táltos mind megették őket, előbújt Almácska, Szilvácska, végül világszép Málnácska. Mindhárman gyönyöru ruhában. Ám nem tartott sokáig a nagy öröm, hazaérkezett a Sárkány. Immár három fejjel. Most vette fel először a jelmezét, és alig fért bele, járni se tudott benne, nemhogy szaladni. Próba után kénytelenek voltunk még ott maradni, hogy megtanítsuk járni, szaladni és repülni Sárkányt a ruhájában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése