2011. március 23., szerda

Tökmag királyfi vándorútja

A vasárnapi próbán Tündér, Tökmag, Vakond Bácsi, Táltos, Hajnal és Vigyorgó Törpe együtt próbáltak. Az összes közös jelenetüket begyakorolták.
Tündér elkezdte a történetet, aztán megjelent a nagyon-nagyon szomorú Tökmag is, aki nagy bánatában a palota kertjének legtávolabbi sarkába szaladt.



Azonban nem búslakodott sokáig. Váratlanul kidugta a fejét a lukból Vakond Bácsi. Tökmag megijedt egy kicsit, de az ijedelme és a szomorúsága is egyből elmúlt, ahogy megtudta, hogy bizony van a világon egy szépséges királykisasszony, akit ha megment, elvehet feleségül.


Tökmag útközben megállt egy kis házikónál. Ott lakott egy asszony, aki a kedves királyfit egy olyan zsebkendővel ajándékozta meg, amibe a világ összes találós kérdésére bele van hímezve a válasz.
Bizony jól fogott a zsebkendő, mert a Vigyorgó Törpe elállta az útjukat, és addig nem eresztette tovább őket, amíg meg nem fejtették a találós kérdését. A rendező elmagyarázta Tökmagnak, hogy is kell olvasni azt a zsebkendőt.


Továbbmentek, és találkoztak a szépséges Hajnallal, aki egy fénylő napsugarat font bele a királyfi hajába, hogy világítani tudjanak a legeslegeslegsötétebb éjszakában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése