2011. március 5., szombat

Tapogatózunk

Szerdán, 2011 március 2-án elkezdtük Bagossy László A sötétben látó tündér című mesebeszédének próbáit a marosvásárhelyi színházban.
A szöveg kerettörténetének középpontjában a 3000 éves Sötétben Látó Tündér áll, aki saját névadásának történetét mese-beszéli el kíváncsi hallgatóinak. Ebből új, málnalekvárba-zárt-világszép-királykisasszonyt-megmentős mese nyílik, amelyet a még Pirinyó Minyónak csúfolt tündér édesanyjával közösen szövöget egy sötét, téli éjszakán. A kis tündér nem tud elaludni, mert fél a sötétben, ezért szelíden arra kéri Tündér mamácskáját, hogy 299 testvérkéje közül legyen szíves -végre- csak őt szeretni, és csak neki mesélni.
Hogyan lesz Pirinyó Minyóból Sötétben Látó Tündér? Miként születnek a tündérek? Milyen képességeik vannak? Mivel foglalatoskodnak? Hogyan kapják nevüket? Félnek-e a sötétben? Kell-e egyáltalán félni? Miről és kinek szól a mese? Mit akarunk vele mondani? - ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk az első olvasópróbán.
Patkó Éva, Csizmadia Imola, Szakács László, Balázs Éva, Gecse Ramóna, Korpos András, Benő Kinga, Demeter Márta, Bartha László Zsolt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése